Naše maso

Maso angusu je považováno za jedno z nejlepších na steaky a z vlastní zkušenosti víme, že je skvělé na jakoukoliv přípravu včetně tataráku a carpaccia.

Odchovaná zvířata určená k porážce neprodáváme. Necháváme si je porážet na nedalekých BIO jatkách a následně je dále zpracováváme v naší registrované bourárně. Bourárna je nedílnou součástí našeho hospodářství. Je postavená a zařízená moderně a podle nejpřísnějších předpisů. Máme zde tzv. zrací boxy, kde dochází ke zrání masa. Tento proces je velmi důležitý pro získání měkkého, šťavnatého a chutného masa.

Maso v boxech zraje suchým zráním minimálně 14 dnů. Následně je rozbouráno, vakuově zabaleno přibližně v kilových kusech a označeno etiketou. Na etiketě najdete informace, o jaký druh masa se jedná, ze kterého a jak starého kusu pochází, datum spotřeby a také váhu a cenu. Poté maso ještě uložíme k minimálně týdennímu mokrému zrání.

Suché zrání masa znamená, že maso je vyvěšeno nezabalené ve zracím boxu. Tímto postupem se z masa odpařuje voda, čímž dochází k výrazné ztrátě hmotnosti, a zákazník tak ví, že nekupuje vodu. Navíc dochází ke zvýraznění chuti masa. Můžeme vás ujistit, že během mokrého i suchého zrání dochází k procesům, díky kterým je naše maso neuvěřitelně křehké.

Našemu masu dopřáváme čas a v žádném případě nedopustíme, abychom prodávali maso z čerstvě poražených kusů a z nevhodných plemen. Připravovat naše maso je opravdu radost a i kuchař amatér se u hostů blýskne.