Nabídka masa

Bio Hovězí maso
Doba zrání minimálně 21 dnů

Maso prodáváme každý měsíc cca od 15. do 22. dne v měsíce. Vždy upřesníme, kdy bude maso v prodeji. Doporučujeme objednávku cca měsíc dopředu, o některé kousky je opravdu velký zájem. např. líčka, veverka, oponka jsou téměř nedostupné. V případě jakékoli nejasnosti nás neváhejte kontaktovat.

Máme pro vás kvalitní dozrávané maso z našeho certifikovaného ekologického hospodářství výhradně z našich volků či výjimečně jalovic čistokrevného plemene Aberdeen Angus.

Maso z tohoto plemene patří mezi nejchutnější hovězí masa. Na váš talíř minimálně po 3 týdnech zrání.
Maso z Anguse dosahuje vysokého stupně mramorování, což masu dodává skvělou chuť, úžasnou křehkost a výbornou šťavnatost.

Maso z volků je absolutní špičkou dokonalosti, je to dáno tím, že volci pomalu rostou a ukládají tuk nejen do podkoží, ale právě i do svaloviny – to je to tajemné MRAMOROVÁNÍ. A jak známo, tuk je nositelem chuti.

Balíčky jsou vakuově baleny po cca 0,8 – 1,8kg.
Vybrat si můžete cokoliv v jakémkoliv množství dle vaší chuti.

Maso přední
Podplečí287,-
Krk287,-
Hrudí bez kosti297,-
Vysoký roštěnec657,-
Kližka277,-
Karabáček277,-
Žebro na gril, pečení s kostí237,-
Flank steak357,-
Plecový plátek (lopatkový)377,-
Falešná svíčková387,-
Žebra ala Steak (nařezaná žebra cca na 2cm plátky357,-
Maso zadní
Velká plec367,-
Ořech367,-
Květová špička397,-
Nízký roštěnec657,-
Svíčková pravá1187,-
Loupaná plec367,-
Kýta vrchní šál367,-
Kýta spodní šál367,-
Kýta váleček367,-
Na vývary (zamraženo)
Kosti morkové47,-
Kosti na vývar57,-
Žebro s kostí147,-
Polévkový mix 137,-
Speciality

Ossobucovysoký plátek kližky s morkovou kostí,
dokonalé upéct
337,-
Rib Eye Steaksteak připravený z vysokého roštěnce657,-
Roastbeef Steaksteak připravený z nízkého roštěnce657,-
Rump Steaksteak připravený z květové špičky527,-
Ball Tip Steaksteak připravený z ořechu457,-
Picanhaskvělý kus masa z vrchní části kýty s tukovým krytím557,-
Maminhasteakové maso mezi ořechem a květovou špičkou457,-
Picanha a Maminha je prodávána díky své specifikaci jako celý kus masa, každý volí jinou přípravu, proto řezání na steaky není žádoucí.

Ostatní
Na Burgery – na přání nameleme (ořez z přední i zadní části na skvělé burgery, ale také plněné papriky, karbanátky…)267,-
Srdce97,-
Líčka317,-
Oháňka157,-
Veverka327,-
Oponka317,-
Játra97,-
Kostky na guláš327,-
Plátky (nakrájené tenké plátky, ideální třeba na španělské ptáčky)367,-

Steaky jsou řezány na profesionální pile, takže každý steak je všude stejně vysoký, jeden jako druhý.
Veškeré ceny jsou za 1kg včetně 15%DPH.  Váha masa je po zavakuování včetně obalu.

Pokud si nejste jisti, co si vybrat, nabízíme vám Kyselovic balíček, který obsahuje cca 6 kg masa za cca 2000kč k masu vám dáme rozpis “co je na co vhodné” a v případě zájmu přidáme naše vyzkoušené a oblíbené Kyselovic recepty. Kyselovic balíček NEOBSAHUJE žádné kosti! Výjimku může tvořit jeden balíček žeber na gril či pečení, kde je opravdu hodně masa a budete se po nich jen oblizovat 😉

Zadní maso bez kosti:
21 Květová špička RUMP STEAK – skvělá na steaky, tataráček, carpaccio, ale i k vaření
23 Ořech Výborný na pečení či dušení
24 Spodní šál Výborný na španělské ptáčky
25 Vrchní šál Hodí se na tataráček, vaření, pečení
26 Váleček Skvělý na svíčkovou omáčku, ale také carpaccio
9 Falešná svíčková – vynikající na omáčky
10 Loupaná plec Iron steak, výborný na marinování, grilování, ale také vaření
12 Velká plec Výborná na plátky, vaření, pečení a dušení
15 Nízký roštěnec skvělý na steaky, roastbeef…
16 Svíčková pravá Nejlepší maso na Bifteky, carpaccio či tataráček

Přední maso bez kosti:
3 Krk bez kosti Výborné maso na mletí, vaření, dušení
4 Podplečí bez kosti Skvělé pro dušení, vaření a pečení
5 Vysoký roštěnec RIBEYE steak, skvělé na grilování, s kostí a žebrem skvělý TOMAHAWK steak
14 Kližka přední Skvělá na omáčky, guláše…
18 Oponka Výborná na guláš, ale i trhané maso či oblíbený Skirt steak
19 Pupek FLANK STEAK
19 Pupek Nízký skvělý na rolády, minutky
27 Karabáček Méně šlachovitá část zadní kližky
28 Kližka zadní Skvělé maso na omáčky a guláš

Přední maso s kostí

7 Hrudí a žebro